maanantai 11. toukokuuta 2009

Äitienpäivä padan äärellä






Ihana äitienpäivä. Kävin Äkryn koululla äitienpäivä juhlissa, herkkä ja tunteita herättävä tilaisuus. Kevääseen on aina kuulunut kevätjuhlia lasten myötä, mutta kun he kasvavat isoiksi ei tällaisiin tilaisuuksiin enää kovin usein pääse. Hienoa että tällaista perinnettä herätellään uudelleen henkiin.

Pääsin myös valmiiseen ruokapöytään syömään herkullista äitienpäivälounasta, voiko vielä enempää pyytää.
Päivän kruunasi se että sain kaivettua tulipesälle paikan pihalle ja pääsin värjäämään lankoja. Ilta oli jo pitkällä kun sain värjätyt langat kuivumaan ja paikat siivottua. Tulipesä toimii loistavasti ja oli ilo värjätä kun kattila oli kerrankin tarpeeksi iso.

Maltoin pitää lämpötilan värjätessä tarpeeksi alhaisena ja krapista irtosi kauniin oranssin punaisia värejä. Puuhelmet olivat yön yli liossa ja pyörivät lankojen joukossa koko värjäysprosessin ajan. Pidän tästä väristä joka niissä on, täytyy vielä jossain kohtaa testata saisiko värin hehkumaan enemmän jos puuhelmet kiillottaisi vaikka esim. mehiläisvahalla.

Täytyy kertoa myös tuosta koivikosta joka on ollut kevään etenemisen seurannan kohteena. Se vihertää jo hiukan mutta odottelen vielä ennen kuin otan siitä uuden kuvan.


Ei kommentteja: