tiistai 2. kesäkuuta 2009

Terveiset Tuomiojan Tarhan puutarhapäiviltä

Olipa mukava ja helteinen viikonvaihde. Puutarhapäivillä kävi paljon ihmisiä ja päivät kuluivat nopeasti siinnä värjäyspadan äärellä jutustellessa.

Parin päivän aikana ehdin värjäilemään useamman vyyhdin lankoja ja värien kirjo on taas jälleen kerran uskomaton. Kokenillista tuli oikein huimia punaisia ja kanisterissa on vielä loput liemet jotka käytän jälkivärjäykseen ja pH-kokeiluihin.

Näiden keitosten mukava yllättäjä oli suopursu/kanerva sekoitus josta irtosi tosi kauniita ruskean keltaisia värejä. Ensimmäisellä kierroksella sain samasta liemestä huimia keltaisia ja harmaasta langasta kauniin vihreää. Jos olisin laittanut loput liemet talteen niin niistä olisi varmaan vieläkin irronnut jotain värejä.

Noin parin viikon päästä 13.6. on täällä Kangasniemen kirkonkylällä kesän avaus tapahtuma. Tervetuloa tutustumaan Villakas-pajan toimintaan ja katsomaan ihan paikan päälle mitä värejä sieltä padasta tällä kertaa löytyy.

Nyt täytyy vaihtaa nuo kauniit luonnonvärit konemaailman väreihin ja keskittyä tähän paperin ja kuvien kirjoon.

Kesällä on muuten Suomen käsityön museossa, Jyväskylässä, ARABIA 135 näyttely. Kannattaa käydä katsomassa löytyykö lapsuudesta tutut kupit näyttelystä.

Ei kommentteja: