torstai 2. heinäkuuta 2009

Nauhoja, nappeja ja puuhelmiä



Olin viime viikolla Turussa keskiaikamarkkinoiden näytösalueella värjäämässä kiltalaisten kanssa. Neljä päivää hurahti tuosta vain ja nyt on vähän uupunut mutta onnellinen olo.

Löysin lähtiessäni jostain kopasta tuon Kumihimo puulevyn. Ostin sen joku vuosi takaperin juuri tuolta Turun keskiaikamarkkinoilta. Minulla oli ohje nauhaan jossa on sydänkuvioita ja näytösalueella oli hyvä tilaisuus tehdä nauhaa, kun kaikki eivät kuitenkaan mahdu sinne padan ääreen hääräämään.

Suhteellisen nopeasti lankojen siirtely kiekon lovesta toiseen jäi päähäni ja nauhasta tuli jo vähän tasaisempaa. Täytyy opetella uusia malleja niin saan värjäyskokeilut talteen nauhojen muodossa.

Kumihimo on muuten perinteinen japanilainen narunpunontamenetelmä ja tuota kiekkoa kutsutaan usein myös tekniikan nimellä, löysin sille myös kotimaisen nimen, solmeilukiekko ja ihan oikea nimi sille taitaa olla Marudai.
Googlettamalla, Kumihimo + Marudai löytyy hurja määrä sivustoja joissa on ohjeita ja lisätietoa tästä tekniikasta.

Jostain syystä olen täysin lumoutunut siitä miten puu värjäytyy ja nyt löysin vielä puusta tehtyjä nappeja. Helminauhoja ja nappeja oli sitten vähän joka padassa tuolla markkinoilla. Kokeilin myös minkälainen pinta puuhelmeen tulee kun sen kastaa sulaan mehiläisvahaan, hyvältä näytti, mutta prosessi vaatii vielä työstämistä.

Villakas-pajan asiat ovat jääneet vähän jalkoihin tässä menossa mutta eivät unohduksiin.
Punaisia värejä Krapilla ja Kokenillilla ja niiden rinnalla kotimaisia kasveja kurssi on suunnitteilla tuohon heinäkuun 15. päivälle.
http://www.villakas.fi/ilmoittautumislomake.htm

TEE ITSE OMA HUOPAKORU, Ohjattu NON-STOP paja LAPSILLE JA AIKUISILLE 8.8.2009 klo 10 alkaen pidetään Tuomiojan Tarhan hunajaviikkojen yhteydessä, tervetuloa mukaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Pirkko näytti värjäämiäsi lankoja, olivat tosi upeita! Olen pitkään haaveillut kasvivärjäämisestä, mutta en ole vielä ehtinyt sitä kokeilla.

t. Hanna

(En tiedä onko Pirkko joskus vinkannut, mutta meidän pojilla on oma blogi osoitteessa http://niiloheinonen.blogspot.com. Toki ovat mukana menossa omassa blogissanikin.)