torstai 21. tammikuuta 2010

Hernekeittopurkit kiertoon



Minulla on taas monta hommaa mielessä ja en oikein tiedä missä järjestyksessä mitäkin toteuttaisin. Näiden purkkien tekemiseen ryhdyin kun ajattelin että sulatan kaikki vanhat kynttilän jämät ja valan purkkeihin kynttilöitä.

Purkit on päällystetty liimaamalla vesiliukoisella liimalla kangastilkkuja niiden ympäri. Virkkaamalla saa myös ihan kivoja päällisiä. Kannattaa tehdä nuo reiät tuolle rautalanka sangalle ennen kuin liimaa kankaan.

Ihan oikea kynttiläntekijä pisti minut miettimään miten noiden purkkien käy kun kynttilä kuumentaa myös tuon pellin. Olen siis edelleen vaiheessa purkkien käytön kanssa.

Taidan lakata ne niin että kestävät paremmin kosteutta. Kesällä niihin voi laittaa vaikka kukkia kasvamaan ja tietysti ripustan ne lempivaahteraan roikkumaan.


Saa nähdä miltä tuo pieni kitukasvuinen vaahtera näyttää kevään tullen. Siellä on nyt ne metallilangasta taivutetut tähdet, kynttilälyhty ja sellainen metallilangasta tehty kori. Ehkä se kestä vielä nämä purkit :D


Se mistä minun piti aloitta eli se kynttilän valaminen on siis tekemättä. Eiköhän täältä nurkista löydy jotain mistä tehdä valumuotti. Taidan tehdä niitä kynttilöitä vasta sitten kun saan käyttää valoisaa päiväaikaa niiden tekemiseen, etten polta sormiani.

Ei kommentteja: